Blog

Nove dekupaz kutije za nakit, akrilne boje, dekupaz salvete, dekupaz postere ljepak i kistove za dekupaz potrazite kod nas

dekupaz-kutije2Dekupaž -salveta tehnika– postupak izrade

Kako bi vaš predmet zablistao u novom „dekupažiranom“ ruhu, to nije ni malo lako. Mnogo strpljenja i truda je potrebno da započnete i završite jedan predmet. Evo odakle da počnete:

  1. Pripremite predmet za rad sa njim – ukoliko je to neki stari komad nameštaja ili nešto što želite da restaurirate onda je potrebno prethodno da ga ošmirglate i načinite površinu glatkom i pogodnom za rad. Takođe, preporučljivo je predmete premazati temeljnom bojom koja će dati kontrast motivu koji želite da zalepite. 10516852_417097935156437_6762297351849381331_n[1]
  2. Pripremite sliku (motiv) koji želite da koristite – potrebno je pažljivo iseći motiv koji želite da koristite i ukoliko se radi o salveti, uzeti najtanji sloj.
  3. Lepljenje motiva na predmet – kako biste zalepili motiv uspešno potrebno je da ga prvo pozicionirate na predmet na željeno mesto, a zatim četkicom nanosite lepak tako što ćete dobro nakvasiti sliku pokretima od sredine ka krajevima vodeći računa da se slika ne izgužva i nabora. Nakon sušenja prethodnog sloja, možete naneti novi sloj sa novom slikom i tako slagati više motiva jedan preko ili pored drugog.
  4. Lakiranje gotovog predmeta – kada ste predmet ukrasili kako ste želeli i nakon što se osuši, tada sve možete prelakirati odgovarajućim (akrilnim ili nekim drugim lakom). Ovo će dati završni sjaj i lep izgled vašem predmetu.